Socialt – ”Det här med att motsatser attraherar”

För många år sedan hade jag en arbetsintervju, där de frågade hur min man skulle beskriva mig. Sjukt jobbig sa jag då och skrattade med glimten i ögat.. Jag kan tillägga att jag fick jobbet. Kanske på min charm eller min ärlighet. Aja, efter det berättade jag om hur jag och min man var som ett batteri med en minuspol och en pluspol. Jag som mer av den positiva och drivande kraften i vårt förhållande och han som mer av den motsatta. I andra termer skulle man kanske kunna beskriva oss som gasa och bromsa eller att jag är en känslomänniska och inte han på samma sätt. Och jag måste i ärlighetens namn erkänna att det inte alltid varit en dans på rosor mellan oss. Det har skapat en hel del frustration i mig och han har känt sig överkörd flera ggr. Men efter snart 10 år tillsammans, så uppskattar jag hans sk. ”bromssidor”. Om jag hade varit tillsammans med någon med samma energi och drivkraft framåt, så hade vi nog lämnat kosmos för länge sedan! 😅🤣😂 Och hade han varit gift med någon med hans lite mer negativa synsätt hade det kanske inte hänt så mycket framåt. Aja, ni förstår! Min poäng nu efter 10 år är att jag aldrig numera gör något utan att han känner att han är delaktig i det. Det skapar så otroligt mycket mer harmoni i vårt förhållande och jag känner att de grejor som jag driver blir så mycket mer konstruktiva, lugna och genomtänkta.

Jag var och åt frukost med en kompis i morse innan jobbet. Så himla mysig grej att starta morgonen på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s