Samhälle/Filosofi – ”Min plan är att starta en rörelse som inkluderar männen också.”

Jag har funderat rätt mycket på allt detta med jämlikare villkor för kvinnor på arbetsmarknaden. Hur ska jag lägga upp det? Vilka ska jag vända mig till? Ska det vara en feministisk profil? Men i morse blev det så tydligt för mig. Alla de punkter som jag skrev om i det förra inlägget berör även männen såklart. Vi är ju två om att skaffa barn och om kvinnan far illa, så drabbar ju det i högsta grad även mannen och försörjningen av barnen. Så varför exkludera er/dem? Vi är ju så mycket starkare ihop. Så min plan är att skapa en rörelse för jämlikare och bättre villkor för föräldrar och deras barn. Liberi betyder barn på latin och förälder heter parente på samma språk. Då de utgör själva kärnan i rörelsen kommer jag kalla den för Liberparentism. Dvs kampen för lika och förbättrade villkor för barn och föräldrar under uppväxtåren. I nuläget är det sämst villkor för kvinnor kopplat till barn, så rörelsen kommer även ha en feministisk profil. Jag tänker mig att det kommer gälla följande områden:

  • Arbete kopplat till barn – Verka för jämlikare villkor på arbetsmarknaden för både kvinnor och män. Det kan handla om lika förutsättningar om man är gravid, vabbar, är föräldraledig etc.
  • Omsorg & Skola – Verka för en så lugn, trygg och lärorik omsorg som bara är möjlig. Dvs arbeta med att få ordning på skolor och förskolor runt om i landet, så att lärandet, välmåendet och tryggheten hamnar i fokus.
  • Lag och ordning kopplat till barn – Verka för ett rättvist samhälle för både barn och föräldrar. Se till så att det finns lagar och regler som stöttar och skyddar oss i vårt föräldraskap samt våra barn. Tex. motverka kvinnor att far illa under sin graviditet.
  • Pension kopplat till barn – Verka för ett så jämlikt pensionssystem möjligt. Dvs att kvinnor och män delar på det pensionsbortfall som föräldraskapet ger upphov till.

Tidigare idag tog vi en promenad i vårsolen. Så sjukt härligt. Här kommer lite bilder på det. God natt och sov så gott! ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s