Samhälle/Filosofi – ”3 punkter för ett mer jämställt arbetsklimat”

Under ett par dagar har jag funderar lite på åt vilket håll jag vill att min blogg ska gå. Mer yta på bloggen och att skriva om mina hjärtefrågor på annat håll, fortsätta som den är eller ägna mig mer åt mina hjärtefrågor. Nu har jag bestämt mig för det sistnämnda. Jag vill belysa ojämlika villkor för föräldrar med barn. I nuläget kommer jag främst belysa småbarnsåren samt tiden då man väntar barnet. De tre punkterna som jag tänker belysa är:

  • Pensionen – Dvs. hur småbarnsåren påverkar pensionen. Just detta gäller egentligen både kvinnor och män, men historiskt har kvinnorna varit de som tjänat minst. Ofta är det nämligen den med högst inkomst som fortsätter jobba mest under föräldraledigheten. Det innebär att den med lägst inkomst får en ännu lägre pension, då den är hemma med barnet längre. De får ju en pension från F-kassan, men den är betydligt lägre en det ordinarie pensionssparandet. Likadant är det med vabbandet. Den med lägst inkomst vabbar ofta mest, vilket också innebär lägre pension för denne. Varför inte låta föräldrarna dela lika på pensionsbortfallet. Man är ju två om barnet.
  • Facket – Hur borde ett fack se ut som försvarar gravida och vabbande föräldrar? En viktig aspekt är att facket inte sitter på två stolar som de gör idag. De har nämligen möjlighet att både ha företag och anställda som kunder. Då kan de inte gå in med full kraft och försvara någon som råkat illa ut. Utan de vill vara alla till lags och har intressen i att även företaget blir nöjt. Jag vet inget annat sammanhang, där man får lov att sitta på två stolar så som facket gör.
  • Anställningsbarheten – Hur borde lagen utformas för att vara så jämlik som möjligt? En kvinna i fertil ålder kan ev. kosta ett företag mer pengar, då hon kan ev bli gravid och oftast är borta längre från arbetsmarknaden vid föräldraledighet. Så har man som företag två likvärdiga kandidater(där en av dem är en kvinna i fertil ålder), så har kvinnan en nackdel i att ev kosta företaget mer pengar. Kanske ska företagen få någon form av stöttning om en gravid kvinna sjukskriver sig pga. foglossning, illamående eller liknande. Eller att de får stöttning om någon av föräldrarna är borta mer än ett halvår. Hur som helst, så är vi kvinnor oftast borta längre från arbetsmarknaden och vi är de som drabbas hårdast av detta.

Sen tänkte jag avsluta detta stycke med att försöka uppmuntra till att leva i nuet och inte vara så kritisk till sig själv. Jag vet naturligtvis att detta är betydligt lättare sagt än gjort. Men det blev så tydligt för mig när min kompis skickade bilden på mig nedan via messenger. I den åldern klagade jag på att jag var för kurvig och inte hade tillräckligt plutande läppar. Hallå, hur tänkte jag?! Aja, alla ni som är i den åldern; njut. Och alla som är i min ålder; njut. Om inte jag börjar bli nöjd nu, så kommer jag liksom hela livet bara springa runt och må dåligt. Aja som sagt, lättare sagt än gjort. ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s