Samhälle/Filosofi – ”Mejla gärna mig med era historier”

Mitt mål är mer jämlikhet arbetsmarknaden för kvinnor med barn. Det innebär ett fack som försvarar gravida kvinnor mer än vad de gör idag. Idag sitter facket på två stolar och det är aldrig bra någon. Varken kvinnor eller män med barn. De kan då inte gå in med full kraft och skydda den anställde om företaget vill göra sig av med en anställd som är gravid eller vabbar för mycket. En annan aspekt av det hela är också att kvinnor ofta tar ut mer föräldraledighet än män. Det innebär sämre pension för kvinnor än män. Är man nu två om att sätta ett liv till världen, så ska man väl dela lika på pensionsbortfall som tillkommer under föräldraledighet. Mejla gärna mig om ni själva har berättelser att dela med er ang. detta ämne. Främst gravid och dåligt bemött. Min ambition är att publicera anonyma vittnesmål här på bloggen. Det var en som kontaktade mig via messenger, men jag hittar inte det meddelandet. Jag kan ha raderat det. Mejla gärna mig på christina.walmstedt@outlook.com ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s