Socialt – ”Varför det är så viktigt att förlåta och gå vidare också”

Jag skriver detta, då det är så viktigt att markera, säga förlåt och förlåta, men också att gå vidare sen tänker jag. Om personen bara fattar. Alla begår misstag och ofta VET man INTE bättre faktiskt. Jag säger detta, då jag inte har som ambition om att hata. Men, om jag råkar ut för saker där någon gör mig illa, så blir jag arg och ledsen och behöver skriva av mig det eller prata med en kompis om det. Det är som terapi. För som jag ser det så föder hat hat. Och så vill i allafall inte jag ha det, även om jag är arg. Det jag vill är snarare tvärtom faktiskt. Vi gör ALLA fel och misstag och vi dömer varandra på tok för mycket idag tror jag. Knappt någon vågar erkänna att de gjort fel. Inte ens för de mest triviala saker(med risken att bli utfryst), vilket skapar ännu mer kaos inombords. Men man måste känna till vad man gör för fel och stoppas i tid tänker jag. Som jag ser det, så kan illdåden eskalera och bli värre och värre om man inte stoppas tidigt. Och om man aldrig blir förlåten och alltid stämplad som dum, så kan vissa bli bittra och vilja göra illa ännu mer. Det är iallafall min tro. Så om ingen säger stopp, så fortsätter man bara att såra, göra illa och behandla andra som SKIT. Och det är såklart inte OK! Men ta det lugnt. Även om jag är arg, så är ”Chill my language”. Mycket som händer handlar om systemfel, som gör offer till ännu mer offer i ett system som inte skyddar dem. Men, allt sånt kommer jag SKRIVA om i ett annat sammanhang. Ta det lugnt med att döma allt för MYCKET iallafall. Och förlåtelsen är viktig. Jag vill skapa lugn, inte ännu mer drama. Världen är rätt knasig som den är. Love ❤️ Peace out / Christina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s