Samhälle/Filosofi -”Vikten av att ge OCH ta i en relation”

Så länge jag kan komma ihåg, så har alla jämt påtalat vikten av att ge. Ge, ge, ge. Men i en relation mellan två jämbördiga parter, så måste man faktiskt ge och TA. Annars kan den av parterna som ger mest, fara illa och bli utbränd. Att alltid ”offra” sig för den andra och alltid ha överseende med vad den andre gör eller säger är inte bra alls. Då utvecklas inte den andra partern och förblir som ”ett barn” till sättet. Eventuellt ego eller på tok för bortskämd. Själv blir man sjukt dränerand på energi och man får aldrig någonting tillbaka och blir överkörd hela tiden. Detta tar enormt mycket på krafterna för en själv i det långa loppet. Dessutom så uppfattas man ju som rätt tråkig och för snäll. En som tagit detta lite väl långt med att ge, ge, ge är Bruno Mars i låten Grenade. Varje gång jag och min man hör den, så känner vi bara att den är lite väl extrem i att ge. Framförallt textraden: ”I’d take a bullet straight through my brain”. Men värst är det nog när han uttrycker förundran över att hans partner inte skulle göra likadant. Med textraden: ”I would die for you, baby but you won’t do the same”. Detta kan ju dessutom bara vara ett maktmedel för att få den andre att känna skuldkänslor. Oavsett vad, så är i alla fall detta så långt i från vad vi ser som äkta kärlek. Det vill säga när båda mår bra och båda är vuxna nog att både ge och ta samt ta ansvar för sina handlingar. Det är iallafall vad jag kommit fram till i livets hårda, men goda skola. God natt och sov så gott ❤️

Här kommer ett utdrag från låten Grenade med Bruno Mars:

But darling I’d still catch a grenade for ya (yeah yeah)
Throw my head on a blade for ya (yeah yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah yeah)
You know I’d do anything for ya (yeah yeah)
Oh whoa oh
I would go through all this pain
Take a bullet straight through my brain
Yes I would die for you, baby
But you won’t do the same
No no no no no

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s