Samhälle/Filosofi – ”Vikten av att behandla gravida humant”

Alla kvinnor som är gravida vet hur skör och känslig man är under just den tiden. Man är trött, kan få foglossning och må illa. Man kan vara glömsk, ha svårt att sova och oroar sig över hur lillan/lillen mår där inne i mörkret. I dessa lägen behöver man extra mycket EMPATI och STÖD från omgivningen. Får man inte det är vi illa ute som släkte. Och tyvärr så ser jag fler och fler exempel där gravida far illa. Stackars barn som växer upp i detta extremt kyliga samhälle, där man bokstavligen sparkar på de som är svagast. Minns ni den gravida kvinnan som trycktes ner på en bänk så att hon tappade andan för en tunnelbanebiljett. Herre gud hennes bebis hade kunnat ha dött. Dessutom så hade hon tydligen ett SL kort i fickan som hon inte hittade just då. Jag har tänkt mycket på detta sedan det hände och känt att jag velat ta upp det här. Detta får bara inte hända! Vem vill leva med det på sitt samvete? Aja, men alltså denna världen är ju helt upp och ner på så många sätt känner jag. Men att ge sig på de svagaste med psykisk eller fysisk misshandel är aldrig ok. Märker man att folk utnyttjar systemet, då får man väl göra en åtgärd på det istället. Tex skicka en bot via post istället, hålla fast henne utan att använda övervåld etc. Det kanske hade räckt med att lugna ner situationen istället för att trigga den. Misshandel av en gravid kvinna är iallafall aldrig ok. Förr kunde folk vara schyssta och göra behjärtansvärda undantag från regeln. Men inte idag. Rätt ska vara rätt till varje pris. Herregud, jag trodde människosläktet kommit längre än så här. Men oj vad fel jag hade. Helt omänskligt. Nedan är artikeln.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/30-ariga-kvinnan-om-ingripandet-i-tunnelbanan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s