Socialt + Inredning – ”Släktkalas samt besök i Skanör”

Idag var vi på släktkalas i Skåne. Vi var även på besök hos mina föräldrar i deras hus i Skanör. Jag hjälpte till att renovera och rita deras hus där för 15 år sedan. Det är ett K-märkt hus, så det fanns mycket restriktioner att förhålla sig till. Så lite klurigt var det, då vi ändrade en hel del på huset. En ny tillbyggnad gjordes och en övervåning kom till, vilket även medförde en hel del fasadändringar. Allt var tvunget att vara tidsenligt och följa den tidigare arkitekturen som var från slutet av 1800 talet. Nedan kommer lite bilder på hur det ser ut samt lite detaljbilder på den fasta inredningen. God natt & sov så gott samt ta hand om Er. ❤️

Porträtt av en släkting från början av sekelskiftet. Ellen hette hon. En pampig dam ser hon ut som. Men tydligen blev hon änka väldigt tidigt, då hennes man Erik gick bort i Spanska sjukan. Hon hade två döttrar som hon var tvungen att försörja, så hon gifte snabbt om sig. På den tiden var det inte så mycket kärlek involverat i äktenskap och en kvinna fick inte försörja sig själv. Så Erik förblev hennes stora kärlek. Den nye mannen kallade tydligen alltid Erik för ”Erik den helige” under hela deras äktenskap, då han alltid blev jämförd med honom. Tur man inte levde då, när man inte kunde försörja sig själv som kvinna och inte alltid kunde gifta sig helt av kärlek heller. 😧
Den inbyggda bokhyllan har jag ritat. Korgarna hittade jag på ILVA och den vita tygsitsen i mitten har jag stoppat, sytt tyget till och nitat fast nitar i. Kul! 😊
Även korgarna i detta kök var från ILVA.
Tapeten är från Osborn and little.

Här kommer även lite bilder från släktkalaset vi var på ikväll. Alltså det var så mycket efterrätter. Marängtårtan varväldigt fin. Inuti var det tydligen hallonglass.

En bild från tidigare under dagen i mina föräldrars hus i Skanör. God natt! 💕

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s