Samhälle/Filosofi – ”Det här med gemensamma mål”

Det här med gemensamma mål är väldigt viktigt i ett förhållande har jag märkt. Samtidigt är det också viktigt att följa sina hjärtan. Har man jätte olika mål, har man svårt att veta vart man gemensamt ska sträva efter och hur man bör planera därefter. Vi försöker alltid komma på en lösning som är bra för båda, men det är inte så lätt alltid. Men, hittills har vi fixat det ändå. 😅 Om de inte är så lika, så får man väl ställa sig frågan: Är det värt att bråka om? Vill jag det så gärna? Om inte, så kanske det går att ha överseende. I mitt fall försöker vi inte ha allt för mycket överseende, utan faktiskt hitta en lösning som är bra för båda. Det kan bli så skevt om endast en har överseende. Jag tror dock att om bara de riktigt viktiga gemensamma målen är lika eller går att lösa via kompromisslösningar, så misstänker jag att resten går att fixa om man bara låter varandra vara sig själva i största mån. Dvs att man dels har gemensamma mål och sedan individuella mål. Och att sedan inte de individuella målen förstör för de gemensamma målen. Men ibland när man har varit tillsammans med någon under många år, så kan någon av parterna förändras och vilja något annat för sig själv. Hur gör man då? Jag tror att man får väga för och nackdelar mot varandra och om man sedan väljer att fortsätta i förhållandet, även här låta varandra vara i största mån. Kärlek är inte så lätt alla gånger, men kommunikation, tillit, respekt, frihet att få vara sig själv och kärlek är viktiga ingredienser tror jag. I allafall i mitt fall. God natt och sov så gott! ❤️

Just nu avslutar vi dagen med att titta på Kapten Kalsong en lite stund. Jag har aldrig sett det tidigare, men här är en bild på Kapten Kalsong. 😂💕

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s