Socialt – ”Jag är faktiskt lycklig”

På LinkedIn hittade jag följande text:

”SIFO frågade 5000 vuxna svenska (på uppdrag av Postkodlotteriet 2014). Vem lever ett drömliv? Om du skulle byta liv med någon vem skulle det vara? På tredje plats kom Mat-Tina Nordström. På andra plats New York-mäklaren Fredrik Eklund och på första plats Avicii. Känns makabert att skriva detta idag när det gått några år och vi vet vad som hänt. Det är skillnad på lyckad och lycklig. Vilket är viktigast för dig?”

Jag har ju endast mitt perspektiv att utgå ifrån, men för mig ligger lycka bland annat i att uppskatta det man har. Så som min familj, mina genuina vänner och att ständigt försöka utvecklas som person och individ. Detta innebär INTE genom materiella saker, utan min inre resa. Att växa som person genom att göra gott och själv vara en god vän. Ytterligare försöker jag följa mitt hjärta och göra det jag vill och tror på , utan att för den delen trampa någon på tårna. Ofta går det att prata sig fram till en gemensam väg. Samtidigt låter jag inte någon annan göra mig illa heller. Ofta beror missöden med folk på tidigare trauman man råkat ut för, missförstånd eller brist på kommunikation. I de fall det inte gör det, då går jag vidare och skiter lite i dem faktiskt. Jag har annat att lägga min energi på. De flesta verkar trots allt vilja väl om man bara försöker prata och reda ut saker. Men om man ska lösa en konflikt, så måste båda parter se sin egna del i missödet. Annars går det inte. Men då har man själv gott samvete i att man i allafall försökt. Även om livet inte är så lätt alla gånger, så är jag faktiskt LYCKLIG idag trotsallt. De vänner jag har, har aldrig valt mig pga att jag har alla de yttre attributen man kan ha(dvs pengar, status och utseende), utan för att de gillar mig som individ och person. Då är det inte så hemskt om något dåligt händer en. Jag har alltid någon som stöd vad som än händer och de har mig om något händer dem. ❤ C

❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s