Socialt – ”På Espresso House med min vän Ali”

Ibland träffar man folk som vänder upp och ner på ens världsbild. Bara genom att vara en riktig, go och härlig person. Ali är en sån person. Han gestaltar genuinitet, snällhet och charm bara genom att vara sig själv. När jag växte upp kände jag inte en enda person med rötter i Mellanöstern. Det fanns ingen runt mig. Varken där jag bodde, i skolan eller i min släkt. I stort sett var min enda bild ”Inte utan min dotter”, vilket är lite som att någon läser ”Mein Kampf” och sedan aldrig träffa någon annan tysk. Det blir en rätt skev och felaktig bild. Typ som att alla tyskar är ultra nazister. En del var det absolut, men verkligen INTE ALLA. Det finns ALLTID RÖTÄGG överallt. Om man tittar på Tyskland idag, så känns ju det som ett rätt bra och civiliserat land trotsallt.

Nu bar det sig inte bättre än att Ali blev tillsammans med min kompis. Ett mer än 15 år långt förhållande. En härligare och genuinare människa är svår att hitta. Jag föll pladask som vän och kompis. Det blir så fel om man endast får ensidig information om något. Det blir så vinklat och snedvridet. Min poäng är att vi i grund och botten är väldigt lika och att det inte går att dra alla över en kam. Efter mitt första möte med Ali har jag haft en rad kollegor och vänner med rötter i olika kontinenter och religioner. Vilka alla har bekräftat det min goa vän Ali en gång lärde mig. Vi är alla lika. Det finns bra och dåliga människor och beteenden överallt bland alla människor. Det är framförallt socialt och kulturellt betingat. Därför ser jag positivt på framtiden. Kram på er alla ❤

Jag och Ali har båda många och stora drömmar. Vi delar även ett positivt förhållningssätt till människor överlag och är generellt målorienterade. Vi inspirerade varandra och gav tips och råd. Kul. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s