Filosofi/Samhälle – ”Ibland kan man tvingas stanna upp och bara se det lilla”

Livet går alldeles snabbt ibland. Jag pratade med en kompis idag och vi både konstaterade att man ibland har svårt att hinna med allt och alla måsten som finns där. Som att vara förälder, vän, fru, hus, dagis och jobb etc. Just nu är jag i startgroparna i att stara eget, men ibland tvingar livet en till att bara stanna upp och se det lilla runt omkring sig (som när min lilla Hermina gick bort). För det är mycket som händer bara där, i det lilla perspektivet. Att kolla på min sons lek är fascinerande kul. I den åldern har de en så otrolig fantasi och inlevelseförmåga och som en förskolepedagog sa till mig: ” när barn kör med bilar och leker förälder till dockor, då kör de verkligen med bilar och är verkligen förälder till dockor”. Dvs de lever sig verkligen in i hur det är att vara vuxen och vara förälder och köra bil. På något sätt minns jag liksom mina egna leker genom att endast observera min sons lekar. Ta hand om Er ❤

Min son byggde en ”stad” med klossar på vårt köksbord igår kväll. Han berättade för mig att emellan ”husen” har han byggt vägar för bilarna. I ”horisonten” kan man se en ”byggarbetsplats” med grävmaskiner och bulldozrar. Coolt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s