Studier, yrke & vägledning – ”Tips på studieteknik” 😊

Hej, kära bloggläsare! idag så tänkte jag ge er lite tips på studieteknik. Hur man gör för att lyckas med sina studier bl.a. Jag har ju trotsallt studerat en hel del.. 🥰 Så vad är min hemlighet bakom min framgångssaga i studieteknik?

Jag vill först och främst påtala vikten av att STUDERA. 😊 Då får man en genuin GRUND att stå på samt kunskap om det man lär ut, baserat på forskning. Har man inte studerat, är kunskapsutbyte med dem som har bra. 💪Kamprad tillexempel hade drivet, idéerna och människokännedom tex., Men, sa också att ekonomer var kanon att ha inne i bolaget, då de hade studiekunskaper, som han saknade själv. Studiekunskaper baseras ju på forskning. Och forskning handlar, som jag ser det, om kunskapen om tidigare generationers misstag och framgångar, men även skeendemönster och statistik. Genom att lära sig om andras misstag och framgångar slipper man ju bränna sig själv. Det blir inte heller bara ord, utan kunskap baserad på forskning och innehåll. Så idéutbyte är PERFEKT. 👍 Vissa har idéer, drivet och kunskap som behövs inom ett visst område och någon annan har idéer och kunskap som kompletterar dessa. 😊

Nu till tipsen. 👍

Hur får man upp motivationen? 

För långe sen hatade jag skolan, och pluggade ALDRIG. Detta funkade ett tag, men ju komplexare och mer omfattade studierna blev, ju mer insåg jag att jag måste BÖRJA plugga ORDENTLIGT och I TID. Om man bara hafsar ihop något snabbt och ”panik pluggar” i slutet, så skapar det en inre stress och man mår DÅLIGT och känner att man inte kan. Men, det kan man. Alla kan nästan JÄMT mer än vad man tror. Ett annat tips är att faktiskt plugga och göra ditt bästa, för vad spelar det annars för roll att du är där ens. Allt blir mycket mer meningsfullt och roligare då. Dagens sista tips är alltså att trivas i klassen och ha några i klassen, som du pluggar ihop med, så att det blir kul. Om inte, byt klass, för annars fungerar man inte som en social individ. Vi är ju s.k. ”flockvarelser” och behöver varandra ju.

Dagens Studietips:

Tips 1. Det är viktigt att trivas i klassen, annars tycker jag man ska försöka byta klass. Det FINNS alltid andra som tycker om en. 💕 Så var det för MIG iallafall.

Tips 2. Börja plugga i tid. Svårt att ta in mycket och komplex Info. annars.

Tips 3. Gör ditt bästa, livet blir så mycket roligare då.

Tips 4. Du kan mer än vad du tror. Jag lovar! Det kunde/kan JAG!

Christina Walmstedt 2019-01-28
Mina genomlästa OCH slitna gamla läromedel. Rätt mycket text, så någonting måste de ju innehålla trotsallt. Tipset är: Alliera dig med någon som har pluggat, om du själv inte har. 😊 Idéer & kunskapsutbyte, med andra som har drivet. 💕💪

Christina Walmstedt 2019-01-19

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s