Socialt – ”Min VÄN, som lärde mig om hur man är en sann vän på riktigt”

En vän, så som jag upplever det är en person, som FINNS där, även när ALLT går emot en(visst man kan ha en paus, men en SANN VÄN kommer ALLTID tillbaka). En vän är någon som man mår bra ihop med och gör man inte det, så är det VÄLDIGT viktigt att berätta varför man inte mår bra i en vänskapsrelation. Funkar det fortfarande inte, så måste man ju SJÄLVKLART ge upp. Men, ofta kan personen inte bättre faktiskt och vet inte ens om att denne gör fel. Man växer upp och tror att livet är på ett visst sätt, som faktiskt INTE STÄMMER alltid. Sen om ingen berättar för personen hur fel han/hon gör, så blir man ju rätt ENSAM till slut. Tidigare var jag en tjej, som var VÄLDIGT vilseledd och JÄTTE KONFLIKTRÄDD. Det innebar att jag faktiskt, hellre flydde VÄNSKAPER, än att faktiskt konfrontera problemet med vännen/vännerna i fråga. Det innebär att en sån person också blir VÄLDIGT ENSAM tillslut. Då kallade jag dessa relationer för sk. ”energitjuvar”, men inser idag att det GÅR att skapa en hållbar STARK VÄNSKAP även med sk. ”energitjuvar” om man bara berättar om problemet för dem. Och att person tar till sig och är lite förändringsbenägen. Båda måste ju må bra. 💕

Halsbandet, med H:et (Hermina 💕) på en guldberlock, som jag fick av min VÄN i inlägget.

Idag berättar jag för mina vänner vad som är fel och ger tips och ideer på hur de ev. bemöter mig på ett sätt, så vi BÅDA mår bra. 💕 Det kan ju inte heller bli FÖR MYCKET av detta, då blir ju inte så mycket glädje i att umgås tänker jag. 😉 Man, måste ju ha KUL och må bra med vänner också såklart. En annan grej med VÄNNER är konsten att FÖRLÅTA och att KUNNA SÄGA FÖRLÅT och sen GÅ VIDARE. VI ÄR ALLA från början människor och vi ALLA GÖR FEL NÅGON GÅNG! Om bara ALLA kunde inse det. Det hade ju varit KANON. 👍 Det ingår liksom i att bara själva existensen här på jorden. Det är rätt SVÅRT och DET blir FEL IBLAND. 🥰 Det vet alla. Det måste ju vara så ändå. 😉 Vi har ju alla varit barn och det enda de gör, är ju misstag och fel. Alla är vi nybörjare någon gång och om ingen säger till en och visar hur man gör, så vet man ju inte var gränsen går och hur man gör. Eller? Nu till den där VÄNNEN, som det står om i rubriken. 😊 Hon som lärde mig att vara en RIKTIG VÄN. Hon har alltid funnits där, vad som än hänt. Hon har varit ärlig med mig när gjort fel och det är jag med henne. Vi dömmer INTE, men vi båda försöker bli BÄTTRE. Egentligen, på vad det än gäller. Vi har haft en vänskapspaus tidigare, men vi har ALLTID FÖRLÅTIT och gått vidare och mår idag bra, även om vi inte alltid varit i samma fas. Alla gör vi fel någon gång i livet. Om inte, så tror jag man ljuger… 😘

P.s Ni som följer mig på min blogg kanske har lagt märke till ett halsband, som jag alltid bär. Det är ett guldhalsband med två berlocker. Det ena är från min farmor, som betydde MYCKET för mig), och det andra, H:et, fick jag av denna VÄN, i samband med att min lilla flicka Hermina dog. Här kommer en dikt jag skrev till henne som TACK, i samband med det och för ALLT STÖD hon GETT mig och FORTSÄTTER GE.

Här jag dig ett ❤ sänder för att
din vänskap verkligen värmer.

Den är väldigt speciell och varje gång jag ser dig känner jag mig alltid rörd och emotionell.

Oberoende hur jag mått,
har du där alltid stått.

Det är alltid lika härligt att ses,
vi dricker kaffe eller te och lyssnar på musik och varandras historier som återges.

Tusen glada minnen delar jag ihop med dig.

Tack för att du finns och är en sån bra tjej.

Hos mig kommer du alltid hållas kär
Jag kommer alltid finnas där
Fortsätt vara den du är. 💜

Christina Walmstedt 2019-01-28 ”Vänskap”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s