Samhälle/Filosofi – ”Två sidor av samma mynt”

Jag har länge tänkt på det här med att det nästan alltid finns två sidor av ett och samma mynt. I detta blogginlägget tänkte jag skriva lite om vår vardag och hur samhällets sk. ”perfekta” bilder kan manipulera oss människor och få oss tro att vi inte duger. Jag hade därför tänkt visa lite bilder från min blogg, som jag tidigare lagt ut samt vardagsbilder på hur min inredning också kan se ut.

”När det är för MYCKET oordning, då skapas kaos. Men å andra sidan, är det för MYCKET ordning, då skapas också kaos. Det bästa kanske är att sträva efter en BALANS, som känns BRA för ALLA.” ❤

Christina Walmstedt 2019-01-24

Här kommer ytterligare bilder från mitt hem. Dels från min blogg, men också från min vardag.

Här ovan är de sk. ”perfekta” bilderna från bloggen på vårt hem. Nedan har jag lagt upp lite bilder från vår vardag och den andra sidan av vår verklighet.

Det är en sida som man nästan aldrig får se i samhället i stort. Vi växer upp i tron om att ALLT ska vara så PERFEKT. Men ”skrapar man lite på ytan” eller för den delen ”vänder på myntet”, så ser man en helt annan verklighet som också är sann för merparten. Hur ska barnen annars kunna UTVECKLAS om de inte får skräpa ner och kladda lite? Fantasin och kreativiteten hämmas när ALLT ska vara så PERFEKT. Om man går runt och städar dygnet runt, så hinner man ju inte ”skapa” något. Då går man ju bara runt och är nervös HELA dagarna i ända, för att någon ska få syn på att det kan vara lite stökigt ibland. Det värsta är ju när det går ut över ens omgivning.. Då mår ju de dåligt och är också KONSTANT under STRESS. Jag ska tillägga att även jag gillar ordning och reda samt ett organiserat och hyfsat städat hem, men inte på bekostnad av min kreativitet och omgivnings välmående. Återigen, ”bra nog” kanske räcker ändå. Då kanske vi alla mår som bäst. Men, som sagt, att sträva efter perfektion är inget fel, så länge INGEN mår dåligt av det. Om jag hade nojjat mig för mycket med att lägga ut texter och bilder, så hade jag aldrig fått något gjort och aldrig skapat någonting. Jag hade t.ex. aldrig startat den här bloggen. Det är INTE HELA VÄRLDEN om det blir lite FEL ibland. Jag har upptäckt att DET MESTA går att rätta till i EFTERHAND om man bara vill och tror på det. Allt gott och ta hand om er alla! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s