Samhälle/Filosofi – ”Vad har hänt med det roliga i våra liv?”

Alltså ibland tänker jag att det roliga liksom försvunnit ur våra liv. Dvs. allt är så stressigt och alla tar både sig själva samt allt/alla runt omkring dem på alldeles för stort allvar! Det där med att ha roligt, leka med sina barn och bara vara en enda stor clown, har liksom försvunnit i vårt samhälle. Det är så stressigt och så högt ställda krav i dag, så det finns liksom inte plats för det. Vi har så mycket krav på oss själva och alla runt omkring oss, att vi glömmer bort att ha kul. På somliga arbetsplatser om inte annat. På bilden nedan torkade jag upp lite grön målarfärg med en trasa och då formade sig den gröna färgen som en mun med en överläpp och en underläpp. Det här blev ju ett riktigt roligt moment för min son, för jag började leka att trasan pratade med honom och förvrängde min röst på ett roligt sätt. Han skrattade, så han vek sig och tyckte trasan med den gröna ”munnen” var jätte rolig. Plötsligt då slog det mig: ”shit, när vi är så här stressade hinner vi ju inte se och skoja med våra barn.” Dvs. vara roliga, barnsliga och fantasifulla med våra små och leka med dem. Vad otroligt SORGLIGT ändå. Det ska ju vara roligt att växa upp ändå tänker jag! 🙂 Vad händer med glädjen i våra liv, när det ställs så MYCKET krav på oss att vara PERFEKTA. Jo, våra barn blir lidande! Jag tycker samhället i stort glömmer bort barnens välmående idag och bara fokuserar på hur de presterar, ser ut, hur de framställs i sociala medier, att de är hela och rena och uppför sig väl. STACKARS BARN. Det är väl inte så det ska vara tänker jag. 😦 Det måste finnas mer plats till att busa med sina barn och se dem på allvar. Till 99 %, så var min pappa den bästa pappan ändå. Och i och med det, så tänker jag själv på min egen barndom. Och det bästa vi barn visste, var när pappa busade med oss och lekte clown och förställde sin röst. 🙂 Det verkade ju även min son tycka. 😉

Med detta vill jag poängtera att jag absolut inte vill skuldbelägga någon enskild individ (det är kravfyllt som det redan är för alla idag), för vi bär alla ansvar för det. Och inte MINST samhället i stort. Men jag tror att det är viktigt att belysa och reflektera över det iallafall.

Färgen syns rätt dåligt på bilden, men här är trasan. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s