Socialt – ”Hur hanterar man ett nej, om man själv vill något annat”

Ibland hamnar man i situationer som är väldigt svåra att hantera. Ofta inträffar dessa i relationen till en person som vi lever med och som står oss väldigt nära. Jag har alltid haft jätte höga ambitioner, drömmar och mål. Rätt många gånger har det hänt att någon/några sagt blankt nej till saker jag har velat. Lever man i ett förhållande, upplever jag det som att det är jätte viktigt att inte bara säga blankt nej till sin partner. Jag anser att ett blankt nej också är ett ställningstagande och en aktiv viljekraft. Både jag och min man har gjort detta mot varandra, men slutat med det då det skapar så mycket inre frustration inom den andre. Istället har vi lärt oss att hitta kompromisslösningar som är bra för båda parter. Tex kan det handla om denna bloggen, vilket det gjorde härom dagen. Jag var så inne i allt skrivande att jag blev lite disträ och inte lika flitig med allt annat runt omkring. Då blev min man irriterad och bad mig sluta blogga så mycket som jag gjorde. Detta kände jag kändes jobbigt, då jag just nu har ett inre driv som jag inte vill bli av med. Då satte vi oss ner och utformade ett s.k. ”schema”, som känns väldigt bra för oss båda. Vi bestämde gemensamt att jag bloggar max 3 ggr/dag och max 30 min/dag vid bestämda tider. Ytterligare får jag max ta spontanbilder 1 gång/dag. Även för mig var detta bättre, för jag känner att jag är bättre på att fokusera på andra saker än bloggen nu. Jag är mer närvarande helt enkelt som mamma och partner. ❤ ..nu har det inte gått så lång tid, men hittills har det varit så.

Apropå något helt annat, så var vi och besökte min mans gamla hemtrakter i Bohuslän. Vi åkte förbi Slussen på slutet av vårt besök. Det var lite skymning, men oj vad vackert det var. Fullmånen speglade sig i det stilla vattnet längs med den bohuslänska skärgårdsidyllen. Det var så vackert att t.o.m. min lille ”vise” son bad om att få sätta sig ner och bara titta på månen ett tag. Det var så rofyllt och nästintill magisk stämning där vi satt och bara tittade över havet och den fina månen i skyn. Ett oerhört lugn tog vid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s