Del 2 Starta Eget – ”Att göra en logga”

Jag är på gång, som jag tidigare skrev, med att starta ett bolag. Vad behövs det då för att skapa ett företag. Det är ju en rad aspekter som behöver belysas och många moment som måste göras. Men i detta inlägget tänkte jag visa hur jag jobbar när jag skapar en logga.

Det bästa är att först och främst tänka igenom hur man vill uppfattas. Viken profil man vill ha och vilka man ska vända sig till. Det är viktigt att utforma loggan utefter detta sen.

När jag är i början av en skaparprocess, så testar och laborerar jag mig fram lite. Innan jag gjorde loggan till min blogg, så var jag faktiskt inne på att göra en logga som såg ut som en trekant. Efter det testade jag att lägga till fler färger och trekanter.

Efter att ha laborerat ett tag med trianglar, så började jag testa att göra en logga formad som en cirkel. Jag testade att skriva mina initialer i olika typsnitt. När jag hade skapat en logga som jag till sist var nöjd med, testade jag att lägga in den i den tidigare formationen jag skapat. Men eftersom min profil ska uppfattas som stilren valde jag att göra den så avskalad som möjligt, och tog därför bort bakgrunden och nöjde mig med cirkelformationen. Klar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s